Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies kliknij na „Zamknij” na dole tej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce.

Zamknij

          Dzisiaj jest 25.09.2018
Strona głównaRekrutacjaKontaktLinkiBiuletyn Informacji Publicznej



Współzawodnictwo klasowe za rok 2017/2018

    Po przeanalizowaniu ocen, frekwencji oraz wszelkiej działalności pozalekcyjnej uczniów wszystkich klas, przedstawiamy wyniki współzawodnictwa:
  • I miejsce klasa IA (obecna IIA)
  • II miejsce klasa IIIA (obecna IVA)
  • III miejsce klasa IIA (obecna IIIA)
Kolejne miejsca: klasa IIB, IB, IIIB, IIIAC, IAC, IICP
Gratulujemy!!!



 Kształcimy w nastepujących zawodach:
     TECHNIKUM Nr 10
  Technik technologii żywności:
(Organizacja i nadzorowanie produkcji wyrobów spożywczych)
 
  • Produkcja wyrobów spożywczych z wykorzystaniem maszyn i urządzeń
  • Produkcja wyrobów piekarskich
  • Produkcja wyrobów cukierniczych
  • Produkcja przetworów mięsnych i tłuszczowych
  Technik weterynarii

     BRANŻOWA SZKOŁA I STOPNIA Nr 7
 
Szkoła pod patronatem Izby Rzemieślniczej oraz Małej i Średniej Przedsiębiorczości w Katowicach

Zobacz także koniecznie fantastyczne prezentacje wyrobów, które przygotowują co roku uczniowie klas III zasadniczej szkoły zawodowej w zawodach cukiernik, piekarz i wędliniarz.




16-18 kwietnia 2018
XXIII Ogólnopolski Turniej na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik

Nasz szkoła II w Polsce!
Aleksandra Łukaszewska, uczennica klasy IIIAC Szkoły Branżowej, pod opieką p. prof. Małgorzaty Plesińskiej została laureatką II miejsca XXIII Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik, który odbył się we Wrocławiu. Ola znalazła się w gronie 16 najlepszych uczniów z kilkunastu województw z całej Polski, laureatów I i II miejsc eliminacji okręgowych.
W jednej z wrocławskich cukierni uczestnicy Turnieju wykonywali przepiękne torty, ciastka bankietowe, eksponaty z karmelu lub czekolady oraz formowali figurki z marcepana lub masy plastycznej – a wszystko w temacie „Powiew wiosny”. Poziom wielu prac był bardzo wysoki, a nasza Ola znalazła się w ścisłej czołówce, zostając laureatką II miejsca. W części teoretycznej była najlepsza, uzyskując najwyższą ilość punktów za test.
Gratulujemy!

czytaj więcej

zobacz zdjęcia



„Fundacja Edukacyjna „Perspektywy” potwierdza, że
Technikum Nr 10 w Katowicach jest wśród 100 najlepszych techników w Polsce sklasyfikowanych w Rankingu Szkół Ponadgimnazjalnych PERSPEKTYWY 2017 i przysługuje mu tytuł „Złotej Szkoły 2017”.


Mamy powody do dumy – jesteśmy „Złotą Szkołą 2017”

Magazyn „Perspektywy” po raz 19. opublikował ranking szkół ponadgimnazjalnych (licea i technika). Nasze Technikum nr 10 znalazło się na liście najlepszych techników w kraju.
Zajęliśmy 2. miejsce w Katowicach, 5. w województwie śląskim i 37 w Polsce na 1787 techników.



Naukę w naszej szkole wybrała nie tylko młodzież z Katowic, ale i odległego Bytomia, Rybnika, Pszczyny, a nawet z dalekich Chin




Strona główna    Góra strony


Copyright © 2005-2018 RaV&sandrac