Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego
im. J. Rymera - I Wojewody Śląskiego
w Katowicach

  • zdjęcie promujące zawód przetwórca mięsa
  • zdjęcie promujące zawód technik weterynarii
  • zdjęcie promujące zawód piekarz
  • zdjęcie promujące zawód technik technologii żywności
  • zdjęcie promujące zawód cukiernik


Prezentacje konkursowych wyrobów cukierniczych
18 października 2018


 

Po wczorajszej oficjalnej uroczystości, cała społeczność szkolna świętowała 100-lecie niepodległości naszego kraju, uczestnicząc w prezentacjach wyrobów i poczęstunku. Nauczyciele, młodzież z wszystkich klas i pracownicy szkoły zgromadzili się w świetlicy.
P. prof. Małgorzata Plesińska omówiła okoliczności powstania wystawy „100 – lecie Wojskowej Służby Weterynaryjnej 1918 - 2018” oraz zorganizowania konkursu „Okazjonalne wypieki – 100 lat niepodległości”, a następnie przedstawiła zwycięzców i ich dzieła. Następnie p. dyrektor Bożena Zając uroczyście wręczyła dyplomy i nagrody, a młodzież nagrodziła wszystkich gromkimi oklaskami. A potem rozpoczęła się najprzyjemniejsza, długo wyczekiwana część spotkania - wszyscy mogliśmy ocenić organoleptycznie konkursowe wyroby!!! Ależ to było pyszne - zachwycaliśmy się smakiem tortów i nie mogliśmy się nachwalić pomysłów naszych cukierników… A w tle mogliśmy usłyszeć piosenki z lat 20 i 30-tych… To był niesamowicie przyjemnie spędzony czas, w luźnych rozmowach pojawiały się pytania czy w przyszłym roku też będzie podobny konkurs…?

 


Galeria zdjęć
Prezentacje konkursowych wyrobów cukierniczych
18 października 2018


 
.
.