jest turniejem trójstopniowym. Biorą w nim udział uczniowie klas trzecich szkół branżowych I stopnia (dawniej zasadniczych szkół zawodowych) w zawodzie cukiernik. Tematyka turnieju obejmuje wiadomości teoretyczne i umiejętności praktyczne w zakresie przedmiotów zawodowych poszerzone o literaturę zawodową. W części praktycznej uczestnicy muszą wykazać się umiejętnością:
Bartłomiej Rataj
III miejsce w etapie wojewódzkim
Rafał Szawarski
III miejsce w etapie wojewódzkim
Arkadiusz Wadas
VIII miejsce w etapie wojewódzkim
Sebastian Gołdyś
V miejsce w Turnieju Ogólnopolskim
I miejsce w etapie wojewódzkim
Dariusz Krasucki
IX miejsce w etapie wojewódzkim
Robert Marniok
XIII miejsce w etapie wojewódzkim
Aleksandra Chwinda
IV miejsce w Turnieju Ogólnopolskim
I miejsce w etapie wojewódzkim
Dawid Kaczmarek
VI miejsce w etapie wojewódzkim
Tomasz Synowiec
VI miejsce w etapie wojewódzkim
Kamil Newiak
VII miejsce w etapie wojewódzkim
Jan Puchalski
IV miejsce w etapie wojewódzkim
Łukasz Gryzka
VI miejsce w etapie wojewódzkim
Sławomir Kaczmarek
VI miejsce w etapie wojewódzkim
Tomasz Szczyrba
I miejsce w etapie wojewódzkim