Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego
im. J. Rymera - I Wojewody Śląskiego
w Katowicach

  • zdjęcie promujące zawód przetwórca mięsa
  • zdjęcie promujące zawód technik weterynarii
  • zdjęcie promujące zawód piekarz
  • zdjęcie promujące zawód technik technologii żywności
  • zdjęcie promujące zawód cukiernik

Projekt "Zawodowcy na topie" realizowany w ramach programu Erasmus+ Akcja 1.Mobilność edukacyjna w sektorze Kształcenie i szkolenia zawodowe. Nr projektu 2022-1-PL01-KA121-VET-000052986

„Zawodowcy na topie II”.


Obserwacja pracy realizowana przez nauczycieli przedmiotów zawodowych.

W ramach projektu „Zawodowcy na topie II” 2023-1-PL01-KA121-VET-000134057 nauczyciele Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego w Katowicach mieli szanse podnieść swoje kompetencje zawodowe podczas zagranicznych mobilności w terminie 24.06 - 28.06.2024.
Tym razem poznawali tajniki nauczanych zawodów w okolicach Nei Pori w Grecji.
Podczas pięciodniowej obserwacji pracy jedna z nauczycielek przedmiotów spożywczych miała szansę poznać technologie i techniki stosowane w greckiej piekarni-cukierni oraz produkty typowe dla regionu.
Równolegle dwie nauczycielki przedmiotów weterynaryjnych obserwowały pracę w greckiej przychodni dla zwierząt. Miały szansę poznać i porównać z polskimi metody diagnostyczne i lecznicze.
Wśród obowiązków wynikających z programu mobilności nie zabrakło czasu na poznanie greckiej kultury, historii a także obcowania ze śródziemnomorską przyrodą.
Udział w mobilności jak zwykle był szansą na podniesienie kompetencji językowych, zwiększenie pewności siebie, wzmocnienie poczucia przynależności do Wspólnoty Europejskiej.


Galeria zdjęć
Obserwacja pracy realizowana przez nauczycieli przedmiotów zawodowych.
CZERWIEC 2024


 
nauczycielki przed przychodnią dla zwierząt
nauczycielki w pracowni rentgenowskiej
 
nauczycielka w gabinecie diagnostycznym
nauczycielka w gabinecie diagnostycznym
 
nauczycielka przed grecką cukiernią
nauczycielka przy maszynie cukierniczej
nauczycielka podczas przygotowywania wyrobów cukierniczych