Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego
im. J. Rymera - I Wojewody Śląskiego
w Katowicach

  • zdjęcie promujące zawód przetwórca mięsa
  • zdjęcie promujące zawód technik weterynarii
  • zdjęcie promujące zawód piekarz
  • zdjęcie promujące zawód technik technologii żywności
  • zdjęcie promujące zawód cukiernik

Projekt "Zawodowcy na topie" realizowany w ramach programu Erasmus+ Akcja 1.Mobilność edukacyjna w sektorze Kształcenie i szkolenia zawodowe. Nr projektu 2023-1-PL01-KA121-VET-000134057

„Zawodowcy na topie II”.


Regulamin projektu


uczniowie na szczycie skały gibraltarskiej

MARZEC 2024
Kolejny projekt i kolejna mobilność uczniów ZSPS zakończona sukcesem!

W dniach 04.03.2024 - 22.03.2024 część uczniów klasy 4a oraz 3cp zrealizowała staże zawodowe w ramach projektu ERASMUS+ 2023-1-PL01-KA121-VET-000134057-ZAWODOWCY NA TOPIE II, Akcja 1: Mobilność edukacyjna w sektorze Kształcenie i szkolenia zawodowe.
Tym razem staż odbywał się w Maladze, Hiszpanii. Cztery uczennice technikum w zawodzie technik technologii żywności oraz dwie uczennice kształcące się w zawodzie cukiernik z BSIS odbywały staże w hiszpańskich cukierniach. Dziewięcioro uczniów kształcących się w zawodzie technik weterynarii realizowało staże zawodowe w firmach związanych ze zwierzętami.

czytaj więcej

zobacz zdjęcia

nauczyciele na tle gabinetu weterynaryjnego

CZERWIEC 2024
Obserwacja pracy realizowana przez nauczycieli przedmiotów zawodowych

W ramach projektu „Zawodowcy na topie II” 2023-1-PL01-KA121-VET-000134057 nauczyciele Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego w Katowicach mieli szanse podnieść swoje kompetencje zawodowe podczas zagranicznych mobilności w terminie 24.06 - 28.06.2024.
Tym razem poznawali tajniki nauczanych zawodów w okolicach Nei Pori w Grecji.

czytaj więcej

zobacz zdjęcia