Uczniowie z klasy 3 CP i 3 CMP Branżowej Szkoły przygotowali prezentacje wyrobów cukierniczych pod okiem p. prof. A. Cymerys i A. Lego-Czaickiej. Prezentacje te, które na dobre zadomowiły się w kalendarzu imprez zawodowych w naszej szkole, wróciły po okresie pandemii. Są jedną z form przygotowania do egzaminu czeladniczego w Izbie Rzemieślniczej.
Uczniowie przedstawili przygotowane przez siebie wyroby - w tym roku były to torty, babeczki w różnych odsłonach, ciastka serowe, jabłecznik oraz różne rodzaje pieczywa. Uczniowie dokładnie opowiadali, jak wykonali dany wyrób, jakie zastosowali surowce, półprodukty, dodatki, metody produkcji.
Prezentacje obserwowali pilnie członkowie komisji oceniającej, wyroby prezentowały się wspaniale i równie wspaniale smakowały.
Po zakończonej prezentacji wyroby mogli zobaczyć uczniowie szkół podstawowych, którzy przybyli na Dzień Otwarty do naszej szkoły.