Praktyki zawodowe odbędziesz w małych i średnich zakładach spożywczych.
Zdobędziesz kwalifikacje: organizacja i nadzorowanie produkcji wyrobów spożywczych oraz
produkcja wyrobów piekarskich lub produkcja wyrobów cukierniczych lub produkcja przetworów mięsnych i tłuszczowych.
Pracę znajdziesz: w zakładach przetwórstwa spożywczego, instytucjach prowadzących
badanie i ocenę żywności, handlu artykułami spożywczymi lub samodzielnie poprowadzisz
działalność gospodarczą.
Przedmioty rozszerzone: chemia, język angielski.
Języki obce: angielski, niemiecki oraz angielski w przemyśle spożywczym.
Praktyki zawodowe odbędziesz w: Śląskim Ogrodzie Zoologicznym,
weterynaryjnych i gospodarstwach hodowli zwierząt.
Pracę znajdziesz: w przychodniach weterynaryjnych, zakładach hodowli zwierząt,
inspektoratach weterynaryjnych, weterynaryjnych laboratoriach diagnostycznych.
Przedmioty rozszerzone: biologia, chemia.
Języki obce: angielski, niemiecki oraz angielski w weterynarii.