Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego
im. J. Rymera - I Wojewody Śląskiego
w Katowicach

  • photo
  • photo
  • photo
  • photo
  • photo


Prezentacje wyrobów cukierniczych
4 czerwca 2018


 

Uczniowie z klasy III AC Szkoły Branżowej przygotowali prezentacje wyrobów cukierniczych pod okiem p. prof. A. Cymerys. Prezentacje te na dobre zadomowiły się w kalendarzu imprez zawodowych w naszej szkole. Są jedną z form przygotowania do egzaminu czeladniczego w Izbie Rzemieślniczej. Uczniowie przedstawili własnoręcznie przygotowane wyroby - w tym roku były to torty, sernik, tarta i profitrolki (dla niewtajemniczonych - takie małe ptyśki - na jeden, ale za to jaki pyszny - kęs…). Prezentacje obserwowali pilnie nie tylko członkowie komisji oceniającej, ale i młodsi koledzy, a uczniowie dokładnie opowiadali, jak wykonali dany wyrób, jakie zastosowali surowce, półprodukty, dodatki, metody produkcji. Dla wszystkich była to cenna lekcja, wyroby prezentowały się wspaniale i równie wspaniale smakowały.

 


Prezentacje wyrobów cukierniczych
4 czerwca 2018