jest turniejem trójstopniowym. Biorą w nim udział uczniowie klas trzecich szkół branżowych I stopnia (dawniej zasadniczych szkół zawodowych) w zawodzie cukiernik. Tematyka turnieju obejmuje wiadomości teoretyczne i umiejętności praktyczne w zakresie przedmiotów zawodowych poszerzone o literaturę zawodową. W części praktycznej uczestnicy muszą wykazać się umiejętnością
Aleksandra Łukaszewska
II miejsce w Turnieju Ogólnopolskim
I miejsce w etapie wojewódzkim
Mirosław Mirowski
III miejsce w etapie wojewódzkim
Chengying Jiang
I miejsce w etapie wojewódzkim
Karolina Iskra
III miejsce w etapie wojewódzkim
Urszula Gajdemska
IV miejsce w etapie wojewódzkim
Magdalena Sachan
VIII miejsce w etapie wojewódzkim
Aldona Franke
IV miejsce w etapie wojewódzkim
Krystian Krupa
V miejsce w etapie wojewódzkim
Mirosław Jakubowski
IV miejsce w etapie wojewódzkim
Patrycja Mańka
IX miejsce w etapie wojewódzkim
Monika Jakubowska
III miejsce w Turnieju Ogólnopolskim
I miejsce w etapie wojewódzkim
Agnieszka Moj
X miejsce w etapie wojewódzkim
Przemysław Prejs
III miejsce w Turnieju Ogólnopolskim
I miejsce w etapie wojewódzkim
Monika Niewiak
V miejsce w etapie wojewódzkim
Grzegorz Zdankiewicz
IV miejsce w etapie wojewódzkim
Przemysław Laser
IX miejsce w Turnieju Ogólnopolskim
I miejsce w etapie wojewódzkim
Elżbieta Kaczmarek
V miejsce w etapie wojewódzkim
Bogusław Szczajder
IV miejsce w Turnieju Ogólnopolskim
I miejsce w etapie wojewódzkim
Tomasz Helbin
IX miejsce w Turnieju Ogólnopolskim
II miejsce w etapie wojewódzkim
Marek Partika
III miejsce w etapie wojewódzkim
Piotr Spyra
II miejsce w Turnieju Ogólnopolskim
I miejsce w etapie wojewódzkim
Barbara Apriasz
II miejsce w Turnieju Ogólnopolskim